Žampionové bramboráky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 středních brambor
2 větší žampiony (nebo 4 menší)
širší plátek špeku (asi 1 cm)
mletý kmín (špetka)
majoránka
pepř
sůl
2 stroužky česneku
1 vejce
4 pl hladké mouky na zahuštění
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nastrouháme žampiony na jemném struhadle (nebo rozsekáme v tyčáku) Nakrájíme špek na kostičky, dáme do pánve, necháme rozpustit, přidáme žampiony a dusíme, aby se vypařila voda. Přidáme kmín - umocní houbovou vůni.

  2. Mezitím připravíme bramborákové těsto - nastrouháme brambory (vymačkáme z nich vodu), česnek, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a podušené houby i se špekem. Zahustíme moukou.

  3. Smažíme na oleji, usmažené necháme okapat na ubrousku.

  4. Podáváme se zeleninovými saláty, čerstvou zeleninou, zelím, podle chuti. Můj manžel je má nejraději s tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!