Zahradnická stehýnka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích stehýnek
1/2 menšího celeru
3 mrkve
2 cibule
5 stroužků česneku
1 jablko
koření Zlaté kuře nebo grilovací
Na marinádu:
šťáva ze 2 citronů
1 dcl olivového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce sojové omáčky
1 lžička grilovacího koření
1 lžička sušené bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si do mističky připravíme marinádu: vymačkáme citrony, přilijeme olej a přidáme všechno ostatní a důkladně promícháme. Všechnu zeleninu očistíme a na hrubém struhadle nastrouháme na větší nudličky, cibuli pokrájíme nahrubo, jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Stroužky česneku po oloupání nasekáme na kousky. Zeleninu a jablko promícháme s marinádou a dáme na dno pekáčku. Na ni naskládáme kuřecí stehna, ochucená kořením a posypeme posekaným česnekem.

  3. Na maso položíme slabé plátky másla pro navonění, podlijeme 1 dcl vody, pekáč přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

  4. Pečeme do změknutí masa (asi 40 minut), pak odstraníme alobal a necháme kuřátko zezlátnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!