Zadělávaná kuřecí polévka s drůbky (bez tuku)

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kuřecí stehna
300 g drůbků (žaludky a srdíčka)
2 mrkve
2 petržele
1 menší celer
2 lžíce hladké mouky
sůl
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Stehna s 1 mrkví, 1 petrželí, ½ celeru, kořením a solí uvaříme v cca 2 l vody.

  2. Polévku přecedíme. Z vývaru odstraníme vyvařený tuk. Maso obereme, odstraníme kůži a nakrájíme na drobné kousky. Drůbky rovněž nakrájíme.

  3. Vývar zahustíme moukou, povaříme, přidáme uvařenou zeleninu a rozmixujeme dohladka.

  4. Do polévky přidáme nakrájenou druhou mrkev, petržel a ½ celeru. Povaříme cca 10 minut a přidáme nakrájené maso a drůbky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!