Volánkový chlebík, vhodný k polévkám

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

350 ml hovězího vývaru
1 lžička soli
1/2 lžičky sušeného česneku
1 lžička majoránky
1/2 lžičky drceného kmínu
200 g hladké mouky
200 g špaldové mouky
100 g jemných ovesných vloček
1/2 lžičky cukru
1/2 kostičky droždí (21 g)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto uděláme v domácí pekárně: Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto.

  2. Po vykynutí těsto vyválíme do velkého obdélníku a nakrájíme na proužky asi 3 cm široké.

  3. Každý proužek složíme jako harmoniku a skládáme na výšku do čtvercové formy (20x20 cm).

  4. Troubu rozehřejeme na 220 °C, na dno trouby vložíme kastrůlek s vodou a vložíme formu.

  5. Asi po 15 minutách teplotu ztlumíme na 200 °C a pečeme celkem asi 40 minut.

  6. Hotový chléb by na poklep měl znít dutě. Pečený vyklopíme z formy a necháme zchladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!