Vojtův mish-mash: kuskus, Quinoa, Shmaky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

50 g vařené Quinoa (ta je bezlepková)
50 g vařeného kuskusu
1 bal šmakouna (vaječný sýr, vysoký podíl bílkovin, náhrada masa)
4 PL bílého jogurtu
trocha mléka
kari
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Quinoa uvaříme ve vodě (dle návodu na obalu, cca 20-25 minut), já trošku osolím a přidám kousíček bio zeleninového bujónu. Vařím vždy větší množství na více jídel, toto velmi zkrátí dobu přípravy.

  2. Zvlášť si uděláme kuskus: množství kuskusu zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2 (kuskus:voda). Přidám trošku Gyros koření, dále nesolíme, protože v toto koření již obsahuje sůl.

  3. Rozpálíme trochu olivového oleje, na kterém orestujeme na kostičky nakrájeného Šmakouna. Po krátkém orestování (ohřátí) poprášíme kari kořením. Po chviličce přidáme jogurt a případně mléko na zředění.

  4. Dochutíme dle libosti, já trošku solím. Na talíři si smícháme kuskus a Quinoa a přelijeme omáčkou. PS:pokud píši, že solíme, vždy jen malinkatá špetička!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!