Vočíčko s hermelínem na pohance

Recepty, Minutky

Suroviny

2 vejce
1 Hermelín
pohanka celá kolik chceš
mražená zelenina
2 rajčata
1 cibule
šnitlík
trochu oleje nebo másla

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku zaliji studenou vodou, přivedu k varu. Jakmile začne hodně vařit, vypnu a nechám 5 minut stát.

  2. Do zapékací misky dám trochu oleje a kousíček máslíčka, jen tak pro chuť. Na to nasypu mraženou zeleninu a přidám zcezenou pohanku. Promíchám.

  3. Navrh položím rozkrojený hermelím, rozkrojená rajčata a cibulku.

  4. Na hermelín klepnu vejce a šup do trouby zapéct jen tak, aby se vejce zatáhla. Kdo chce, může přikrýt alobalem, my raději kůrčičku. Nemáme potřebu solit, vy si dochuťte. Z trouby na prkýnko, pak na talíře, šnitlík a šup do bříška.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!