Vločkovo-brusinkový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

TĚSTO:
3/4 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku třtinového cukru
3/4 hrnku celozrnné mouky
1 vejce
1 lžíce citronové kůry
1/2 hrnku mléka
1 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
hrst sušených brusinek
PUDINKOVÝ KRÉM:
1/2 hrnku mléka
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
1 bílý jogurt
BRUSINKOVÉ ŽELÉ:
1/2 litru brusinkového džusu (dala jsem i slitou šťávu z brusinkového kompotu)
2 balíčky extra silné čiré (nebo červené) želatiny
DÁLE:
brusinkový kompot (nebo džem)

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přidat vločky, mléko, citronovou kůru, kakao a mouku smíchanou s kypřícím práškem, nakonec hrst brusinek (dala jsem i zbytek rozinek v rumu, co mi zbyly z pečení vánočky). Těsto nalít do vymazané dortové formy a zvolna péct při 150 °C. Nevyklápět, nechat ve formě vychladnout.

  2. Na vychladlý korpus dáme libovolnou vrsvtu brusinkového kompotu nebo džemu.

  3. PUDINKOVÝ KRÉM: Mléko osladit vanilkovým cukrem a pudink uvařit podle návodu. Hotový pudink nechat vychladnout, ušlehat s jogurtem a rozetřít na korpus.

  4. BRUSINKOVÉ ŽELÉ: Želatinu připravit podle návodu, jen místo vody použít brusinkový džus. Nalít na pudinkovou vrstvu a po vychladnutí dát celý koláč asi na 3 hodiny do ledničky. Hotový koláč,,objet nožem a teprve potom odstranit boční díl formy. Spodní díl nechat - poslouží i jako podnos.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!