Vietnamská nudlová polévka s hovězím masem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kg hovězího masa (bok, kližka, přední)
- široké rýžové nudle (pho)
- cibule
- jarní cibulka
- 1 tyčinka skořice
- 1 badyán
- půlka muškátového oříšku
- zázvor
- sůl
- pepř
- polévkové koření
- pálivá chilli omáčka
- sezónní bylinky (koriandr, vietnamská máta)
Postup Vietnamská nudlová polévka s hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit maso na vývar. Vaříme opravdu povolna na mírném ohni a průběžně sbíráme pěnu.
Osolíme a opepříme. N
a pánvi si dáme nasucho opražit tyčinku skořice, badyán, muškátový oříšek, cibuli a dva plátky zázvoru.
Všechno musí mít tmavě hnědou barvu a musí pustit vůni.
Poté přidáme k vývaru a vaříme s masem až změkne. Vývar chytne krásnou vůni po koření.
Mezitím si dáme vařit rýžové nudle.
Dáme je do vařící vody max. na 2 minutky. Scedíme, propláchneme studenou vodou a poté zase horkou.
Necháme okapat a rozdělíme je do velké mísy podle počtu strávníků.
Nahoru posypeme jarní cibulkou a vietnamskými bylinkami.
Nakrájíme si maso a přidáme k nudlím.
Zalijeme vývarem a podáváme horké dochucené kapkou citronu a chilli omáčkou.