Vietnamská nudlová polévka s hovězím masem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg hovězího masa (bok, kližka, přední)
široké rýžové nudle (pho)
cibule
jarní cibulka
1 tyčinka skořice
1 badyán
půlka muškátového oříšku
zázvor
sůl
pepř
polévkové koření
pálivá chilli omáčka
sezónní bylinky (koriandr, vietnamská máta)

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit maso na vývar. Vaříme opravdu povolna na mírném ohni a průběžně sbíráme pěnu.

  2. Osolíme a opepříme. N

  3. a pánvi si dáme nasucho opražit tyčinku skořice, badyán, muškátový oříšek, cibuli a dva plátky zázvoru.

  4. Všechno musí mít tmavě hnědou barvu a musí pustit vůni.

  5. Poté přidáme k vývaru a vaříme s masem až změkne. Vývar chytne krásnou vůni po koření.

  6. Mezitím si dáme vařit rýžové nudle.

  7. Dáme je do vařící vody max. na 2 minutky. Scedíme, propláchneme studenou vodou a poté zase horkou.

  8. Necháme okapat a rozdělíme je do velké mísy podle počtu strávníků.

  9. Nahoru posypeme jarní cibulkou a vietnamskými bylinkami.

  10. Nakrájíme si maso a přidáme k nudlím.

  11. Zalijeme vývarem a podáváme horké dochucené kapkou citronu a chilli omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!