Veselý dort

Recepty, Dorty

Suroviny

(korpus dole v příloze)
šlehačka
ztužovač
kompotované ovoce nebo i čerstvé
130 ml vody
1 lžíce cukru
1/2 vanilkového pudinku
120 g másla
marcipán
potravinářské barvy

Postup přípravy receptu

  1. Druhý den piškot rozřízneme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe ovocem. Mně zbyl ananas, jinak můžem být broskev, mandarinka, jahody. Přiklopíme další korpus.

  2. Protože chci korpus potahovat, tak si připravíme krém z vody, aby nám marcipán netekl. Uvaříme si asi 130 ml vody, přidáme jednu lžíci cukru (část vody si dáme stranou a přisypeme do ní a rozmícháme asi půl vanilkového pudinku), přilijeme do vroucí vody a umícháme hustou kaši. Aby nebyl škraloup, přilijeme ke kaši pomalu ze strany kastrůlku vodu a necháme vystydnout v pokojové teplotě. Necháme v pokojové teplotě i máslo.

  3. Pak vodu z kastrolku pomalu vylijeme a přidáváme ho do rozšlehanýho másla. Používám ruční mixér a hrudky nejsou.

  4. Korpus celý pomažeme boky i vršek a dáme ho do lednice ztuhnout. Lépe se pak potahuje a marcipán neklouže a drží.

  5. Marcipánem potáhneme dort, jak kdo chce. Já používám objednávaný z netu je to K2 - opravdu mohu doporučit. Je jak dobrý, tak se s ním krásně pracuje. Dole v příloze. Můžeme i marcipán obarvit pot. barvou. Také jsem použila fixi na marcipán.

  6. Když potřebuju na dort něco připevnit z boku, použiju ten krém, který mi zbyl z té vody. Krásně to ztuhne a kytičky nespadnou. Pak vše dáme do lednice a můžem se nadlábnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!