Vepřová pečeně s klobásou Salsiccia

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty (špalek vcelku)
3 ks italské klobásky Salsiccia
1 velká cibule
4 lístky čerstvé šalvěje
10 dkg libové slaniny
1 lžička mleté červené papriky
5 stroužků česneku (CZ)
sůl
pepř
olej
mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu – špalek zpevníme převázáním, aby nám udržela hezký tvar i po upečení. Na 4 místech maso prošpikujeme klínky libovější slaniny. Utřeme si 5 stroužků česneku se solí a mletou paprikou. Vzniklou kaší potřeme převázaný špalek kýty a necháme v chladu uležet.

  2. Na pánev si dáme trochu oleje a špalek masa na něm ze všech stran opečeme. Klobásky Salsiccia nakrájíme na větší špalíky cca 3 cm a zprudka opečeme na výpeku od masa společně s nahrubo nakrájenou cibulí. Opečené maso a klobásky přendáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme přikryté cca 45 minut.

  3. Po uvedené době maso zkontrolujeme, přelijeme výpekem a pečeme na střední teplotu již odkryté cca 15 minut, aby maso dostalo hezkou barvu. Po upečení masa z něj odstraníme ovázání a nakrájíme šikmo na plátky.

  4. Špalíky klobásky Salsiccia ještě překrojíme a tím si jejich počet znásobíme a využijeme nejen toho, že výborně chutnají, ale vypadají hezky i na řezu.

  5. Z výpeku uděláme šťávu, kterou přecedíme přes sítko, nakrájíme do ní na velmi jemné nudličky libovou slaninu a lístky šalvěje. Lehce zaprášíme trochou hladké mouky a pro lesk přidáme oříšek másla. Servírujeme jeden nebo dva plátky masa a 4–6 koleček lahodné klobásky Salsiccia. Podáváme s rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!