Vepřová pečeně (karé) se zelenými fazolkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky pečeně
400 g zelených fazolek
2-3 stroužky česneku
1-2 šalotky
1 lžíce sádla
1 lžíce oleje (kokosový, arašídový apod.)
1 lžíce oleje sezamového světlého
1 lžíce sojové omáčky (Tamari)
1 lžička chilli oleje
1 lžíce sezamových semínek
sůl
koření na steak nejlépe domácí

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné fazolky krátce povaříme, ihned vyndáme do studené vody a necháme okapat na sítku. Plátky pečeně jsem měla 2 dny (není to nutné, aspoň 30 minut je potřeba) naložené v oleji s domácím steakovým kořením, ale můžete použít jaké máte rádi.

  2. Na rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme maso a opečeme z jedné strany dozlatova, snížíme teplotu a plátky opečeme i z druhé strany. Měly by zůstat uprostřed růžové, šťavnaté. Vyndáme maso na talíř, zakryjeme alobalem a necháme odpočinout

  3. Do pánve dáme oleje a orestujeme nasekanou šalotku a česnek, přidáme okapané fazolky a chvilku opékáme. Posypeme sezamem, zakápneme sojovou omáčkou a podle chuti dosolíme. Pro barevnost můžeme přidat tenké nudličky mrkve a servírovat s vejcem, maso nakrájené na tenké plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!