Vepřová panenka v listovém kabátku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 listové těsto
asi 500 g listového špenátu
vepřová panenka
150 g sušené šunky a slaniny
sůl
sečuánský pepř
3 stroužky česneku
oblíbené bylinky:
pažitka
petrželka
koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si rozválíme těsto asi na 1 cm.

  2. Maso, které jsme marinovali v oleji s česnekem a v bylinkách, vyjmeme a zprudka opečeme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na plátky nakrájený česnek a nakonec špenát, který chvilku restujeme. Osolíme. Plát těsta vyložíme slaninou a šunkou a na to rozprostřeme špenát, panenku a svineme.

  3. Svrchu nařízneme nožem a pečeme asi 30 minut dozlatova na 200° C. Podáváme s kaší nebo šťouchanými brambory a já přidělala ještě hříbkovou omáčku se smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!