Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
pepřové koření
fazolky
asi 50 g slaniny
sůl
pepř
smetana
1 dl bílého vína
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
vývar
rozmarýn
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na silnější steaky a posypeme pepřovým kořením. Pokapeme olejem, přidáme bylinky a necháme aspoň hodinku odpočívat.

  2. Pak maso restujeme na pánvi z každé strany tak 3 minutky a dáme i s pánví dopéct do trouby na 8 minut.

  3. V kastrůlku rozpustíme máslo a zahustíme malinko moukou. Uděláme jíšku, kterou zalijeme trochu vývarem a vínem. Přidáme nakládaný pepř a provaříme. Dochutíme solí, pepřem, zjemníme smetanou a trochu máslem.

  4. Maso vyndáme a zabalíme do alobalu. Necháme odpočinout aspoň 5 minut.

  5. Mezitím uděláme fazolky. Povaříme krátce v osolené vodě a propláchneme pod studenou vodou. V kastrůlku rozehřejeme kousek másla a kapku oleje. Osmažíme na něm slaninu a fazolky.

  6. Podáváme s různě upravenými brambory nebo bagetkou. Já poprvé chtěla vyzkoušet gratinované brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!