Vepřová panenka s bazalkovým pestem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 velká vepřová panenka
sůl, pepř
4 lžíce bazalkového pesta
6 plátků slaniny (anglická, královská, oravská..)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, lehce osolíme a opepříme.

  2. Maso potřeme rovnoměrně bazalkovým pestem.

  3. Na dvojitý alobal rozložíme plátky slaniny, položíme na něj maso a slaninu kolem panenky pevně obtočíme.

  4. Panenku zabalenou do alobalu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut na 200 stupňů.

  5. Po 20 minutách balíček otevřeme a pečeme odkryté na 220 stupňů ještě cca 7-10 minut a podléváme výpekem, který je v alobalu.

  6. Před krájením necháme maso odpočinout, aby z něj nevytekla šťáva.

  7. Podáváme s opečenými bramborami, tatarkou a zeleninou


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!