Vepřová líčka v pikantní marinádě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

900 g vepřových líček
200 g gazdovské slaniny (anglické)
13 žampionů (větších)
2 červené cibule
4 řapíky celeru
sůl
2 lžíce oleje
na marinádu:
400 ml červeného vína (polosladkého)
1/2 kl chilli koření
7 lžíce sojové omáčky
4 cm čerstvého zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor očistíme, nakrájíme na menší kousky a přes lis na česnek nadrtíme. V míse promícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme mírně osolená líčka a dáme přes noc odpočinout do lednice.

  2. Očištěné řapíky a cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony překrojíme na polovinu, pokud máme menší kousky, necháme vcelku. Slaninu nakrájíme na drobné kostky a dáme do většího kastrolu vhodného i na zapékání v troubě na rozehřátý olej mírně osmahnout. Přidáme líčka, která jsme nechali v cedníku okapat z marinády, promícháme a necháme zprudka zatáhnout.

  3. Dále přidáme nakrájený řapíkatý celer, cibuli, promícháme, přidáme všechnu marinádu, přiklopíme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na poloviční výkon cca 50 minut.

  4. Poté přidáme žampiony, oškrábeme nožem přichycený výpeček do šťávy, dle potřeby dolijeme vařící vodou a opět pod poklicí ještě 15 minut dopečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem, hodí se i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!