Vepřová kýta zapečená s lečem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
1 větší cibule
4 bílé papriky
4 rajčata
1 malý rajský protlak
2 vejce
olivový olej
strouhaný parmezán (popř. eidam)
sůl
pepř
červená paprika
kari
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Plátky obalíme z obou stran ve směsi z červené papriky, kari a soli. Osmažíme na olivovém oleji z obou stran (ne zcela doměkka - budeme dopékat).

  2. Připravíme si směs na lečo - osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, pridáme na nudličky pokrájenou papriku a dusíme doměkka. Poté přidáme pokrájená rajčata (já nejprve spařím a oloupu), malý protlak, sůl, pepř a lžičku provénsálkého koření. Dusíme dalších cca 5-10 minut. Na konec přimýcháme vejce.

  3. Do pekáče položíme vepřové plátky, na ně poklademe připravenou směs a posypeme parmezánem.

  4. Zapékáme cca 20 minut. Výborné se štouchanými nebo vařenými brambory. Dobrou chuť:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!