Vepřová kýta se žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

9 plátků vepřové kýty
1 vanička žampionů
1 větší cibule
2 lžíce sádla
1 lžíce ostrého kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
1 vrchovatá lžička červené sladké papriky
1 lžička vegety
worcester
1 menší lžička mletého kmínu
sůl
mletý pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, nařízneme okraje, aby se nezkroutilo, pokapeme worcesterem a obalíme v hladké mouce. Ve větším nízkém kastrolku rozehřejeme sádlo a maso opečeme po obou stranách do zlatova. Opečené maso vyndáme z kastrůlku, nasypeme do něho drobně pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Vrátíme maso a zalijeme teplou vodou, přidáme kečup, hořčici, vegetu, červenou papriku, mletý kmín a pepř. Zamícháme a necháme dusit za občasného podlévání teplou vodou.

  2. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, zalijeme vodou a povaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme je k žampionům a přes cedníček propasírujeme šťávu z masa i cibuli. Hlídáme, aby omáčky bylo na tři porce a zahustíme 1 lžící hladké mouky, rozkvedlané v trošce studené vody. Asi 10 minut povaříme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!