Vepřová kýta na kmínu a zakysané smetaně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty
1 velká cibule
1 menší mrkev
1 lžička mletého kmínu
zakysaná smetana 250 ml
1 celá čerstvá kapie
pažitka
sůl
pepř
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na drobné kousky.

  2. Do hrnce nalijeme trochu oleje. Poté vložíme najemno nakrájenou cibuli a opečeme do zlatova.

  3. Vložíme na kostičky nakrájené vepřové maso a zprudka opečeme.

  4. Po opečení masa přidáme jednu lžičku mletého kmínu, sůl, pepř a necháme lehce orestovat. Obsah hrnce osolíme a podlijeme vodou tak do ¾ masa. Zlehka dusíme na mírném ohni do změknutí.

  5. Jakmile je maso měkké tak přidáme na tenká půlkolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou kapii. Dobře promícháme a dusíme, dokud není mrkev a kapie měkká.

  6. Vzniklou vydušenou omáčku zahustíme přidáním obsah jednoho balení zakysané smetany, dobře vše promícháme a necháme prohřát, ale již nevaříme.

  7. Pro oživení přidáme malou hrst jemně nasekané pažitky.

  8. Nakonec zjemníme malým oříškem másla. Podáváme s těstovinou nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!