Vepřová kýta na kečupu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g kýty
1 vetší cibule
2 stroužky česneku
slunečnicový olej
1 kostka zeleninového bujónu
3 lžíce ostrého kečupu Heinz
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
voda
trocha solamylu na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, kýtu na silnější plátky. Do pekáčku dáme asi lžíci oleje, přidáme cibuli, česnek, koření a položíme maso.

  2. Přidáme rozdrobenou kostku bujónu, přelijeme kečupem a asi hrnkem vody. Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C.

  3. Pečeme cca 1 1/2 hodiny nebo dokud maso nezměkne. Poté sundáme alobal a štávu zlehka zahustíme. Podávala jsem s bramborovou kaší a kompotovanými žampiony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!