Vepřová krkovice v kurkumovo-hořčicové marinádě

Recepty, Minutky

Suroviny

4 silnější plátky vepřové krkovice (cca 150g=1plátek)
na marinádu:
3 lžíce oleje (pokud máme můžeme použít olej ze sušených naložených rajčat)
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce nasekaných bylinek
1 lžička kurkumy
1 lžička sušeného česneku
1/4 lžičky chilli
tuk olej nebo sádlo na smažení
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa vlhkým, čistým hadříkem otřeme a mírně po obou stranách neklepeme. Maso na okrajích nařízneme a lehce poprášíme pepřem.

  2. Naložíme do připravené marinády a v uzavřené nádobě dáme přes noc odpočinout do lednice.

  3. Plátky masa vkládáme do rozpáleného tuku, po obou stranách rychle osmahneme a plamen stáhneme na polovinu. Dosmažíme 5 minut z každé strany.

  4. Měkké maso osolíme a podáváme jako minutku s přílohou, kterou máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!