Vepřová krkovice na zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové krkovice ze selete
(cca 8 plátků s kostí)
2 mrkve
petrželová nať
olej
sůl
pepř
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici nasekáme i s kostí na silnější plátky a pouze bohatě osolíme, opepříme a necháme v chladu odpočinout cca 3 hodiny. Po uležení plátky masa velmi prudce opečeme v trošce oleje na steakové pánvi.

  2. Opečené maso přendáme do hrnce a na výpeku restujeme na jemno nakrájenou cibuli a na drobné kousky nakrájenou mrkev. Opečenou cibuli a mrkev přidáme společně se 4 dl masového vývaru k masu do hrnce a dusíme do měkka.

  3. Po změknutí přidáme na drobno nakrájenou petrželovou nať a dle chuti můžeme ještě osolit. Krátce provaříme, a pokud je potřeba, (není to nutné), zahustíme instantní světlou jíškou a pro zjemnění vložíme oříšek másla. Podáváme s těstovinou nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!