Velikonoční muffinky s bílou čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g bílé čokolády
90 g třtinového cukru Muscovado
100 g másla
2 vejce
4 lžíce Créme Fraiche
4 lžíce Hruškovice
130 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
100 g sušených borůvek
sáček jarních lentilek (ve tvaru vajíček)
100 g marcipánu
zelená potravinářská barva

Postup přípravy receptu

  1. Tepluvdornou misku postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny. Vsypte do ní bílou čokoládu rozlámanou na kousky, 100 g másla a 90 g třtinového cukru typu muscovado a nechte pozvolna rozpustit. Sundejte misku z ohně a za občasného promíchání nechte zchladnout.

  2. Mezitím si prošlehejte 2 velká vejce se 4 vrchovatými lžícemi créme fraiche.

  3. Jakmile čokoládová směs zchladne (může být vlažná, ale ne horká), přilijte k ní prošlehané vejce.

  4. Těsto ovoňte 4 lžícemi hruškovice a pořádně promíchejte.

  5. Rozehřejte si troubu na 160°C.

  6. Zvlášť smíchejte 130 g hladké mouky se 2 lžičkami prášku do pečiva a prosejte ji do těsta. Nakonec do směsi přisypte 100 g sušených borůvek a pořádně promíchejte.

  7. Malé formičky na muffinky přesuňte na plech, vyložte papírovými košíčky (nebo mírně vymažte olejem) a do dvou třetin je naplňte těstem.

  8. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 20 minut.

  9. Zatímco máte muffinky v troubě, obarvěte si marcipán na zeleno podle tohoto návodu (viz Poznámka). Jakmile budou muffinky nejen upečené, ale i zcela vychladlé, můžete se pustit do zdobení.

  10. Zeleným marcipánem naplňte běžný lis na česnek a protlačením získáte stébla trávy“, kterými dodekorujete vršek pečiva. Střed trávy trochu vyberte, aby vám vzniklo jakého hnízdo, do něhož zasadíte lentilkové vajíčko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!