Velikonoční králik ve vaječných peřinách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg masa / kralik, jahna, kozla /
bravcova mast na vymazanie pekaca + na kazdy kus masa 1 CL
vajcia, hladka muka, struhanka na trojobal
6 velkych vajec
1 naozaj velka PL hladka muka
400 ml sladke mlieko
sol

Postup přípravy receptu

  1. Ako pisem v rozpise surovin, mozeme pouzit zajacie, kralicie, mlade jahnacie alebo mlade kozlacie maso. Toto maso podelime na hrudky, posolime ho a obalime v trojobale.

  2. Hlboky pekac musi byt naozaj hlboky, nahrubo vymazeme bravcovou mastou.

  3. Do pekaca poukladame obalene kusy masa a na kazdy kusok dame este kusy bravcovej masti.

  4. Takto pripravene maso dame do vyhriatej rury (200 az 220°C). Pecieme nezakryte aspon 40 minut. Potom zacne maso pripekat a ja v tejto faze pekac prikryjem alobalom.

  5. Peciem, kym nie je maso uplne makke. Zalezi od toho, ake je maso. Tento kralik potreboval na upecenie dobru hodinu a pol.

  6. V mlieku rozslahame vajcia, hladku muku a malu lyzicku soli.

  7. Pekac s upecenym masom vyberieme a vylejeme do neho vajecnu zmes.

  8. Vajcia maju tendenciu narast a vytlacat omastok, ten vytecie do rury a viete, co dokaze vytecena mast v rure. Takze preto som Vas upozornila, aby ste dali pekac naozaj hlboky, alebo pekac podlozili nejakym plechom.

  9. Pecieme uz nezakryte, kym vajecna zmes uplne nestuhne. Maso sa konzumuje zasadne len s chlebom a kyslymi uhorkami. Je skvele teple, je skvele studene.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!