Velikonoční klobásový králík se zeleninou

Recepty, Ostatní

Suroviny

cca 400 g bílé klobásy
mražená zelenina
(měla jsem směs mrkve, brokolice a květáku)
cca 60 g másla
3 bílky
1 dl mléka
koření (grilovací, sušený česnek, provensálské koření....)

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou zeleninu podusíme na kousku másla do měkka, okořeníme podle chuti.

  2. Bílou klobásu rozdělíme na jednotlivé kousky a do pekáčku vymazaného máslem vytvarujeme obrys králíka. Obložíme zeleninou - podle barev, podle nápadu, podle zeleniny. Trošku okořeníme i klobásu a dáme asi na 20 minut péci.

  3. Bílky prošleháme s mlékem, osolíme, zalijeme klobásu a zeleninu v pekáčku a dopečeme - asi 10 minut do sražení vajec.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!