Velikonoční dort s ovocem

Recepty, Dorty

Suroviny

250 g polohrubé mouky
250 g cukru
500 ml šťávy z kompotu
4 lžíce mléka
1 lžička prášku do pečiva
1 ovocný pudinkový prášek (40 g)
4 lžíce marmelády
4 vejce
čerstvé ovoce nebo kompotované ovoce
Ozdobný krém:
2 vanilkové pudinky
1 máslo
1 Hera
rum
arašídy nebo ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Z oddělených bílků ušleháme hustý sníh. Dále přidáme cukr, smícháme a dále zbylé žloutky, prášek do pečiva, mouku a mléko. Vylijeme do vymazané a vysypané formy na dort a v předehřáté troubě pečeme, dokud není dort hotový.

  2. Hotový dort vyklopíme a necháme zchladnout. Dort vrátíme zpět do formy a potřeme jej libovolnou marmeládou a klademe kousky ovoce. Poté zalijeme uvařeným pudinkem, který je vyroben z půl litru ovocné šťávy (můžeme popřípadě doplnit i vodu) smíchané s pudinkovým práškem. Dort dáme do ledničky vychladit.

  3. Na ozdobný krém uvaříme pudink, který necháme přes noc spolu s máslem a Herou při pokojové teplotě odstát.

  4. Druhý den pudink rozšleháme a přidáme Heru i máslo. Šleháme do hladka. Pak přidáme trochu rumu a došleháme.

  5. Krémem potřeme boky dortu a ozdobíme je arašídy nebo ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!