Velikonoční dort s ovocem
Recepty, DortySuroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g cukru
- 500 ml šťávy z kompotu
- 4 lžíce mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 ovocný pudinkový prášek (40 g)
- 4 lžíce marmelády
- 4 vejce
- čerstvé ovoce nebo kompotované ovoce
- Ozdobný krém:
- 2 vanilkové pudinky
- 1 máslo
- 1 Hera
- rum
- arašídy nebo ořechy
Postup Velikonoční dort s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Z oddělených bílků ušleháme hustý sníh. Dále přidáme cukr, smícháme a dále zbylé žloutky, prášek do pečiva, mouku a mléko. Vylijeme do vymazané a vysypané formy na dort a v předehřáté troubě pečeme, dokud není dort hotový.
Hotový dort vyklopíme a necháme zchladnout. Dort vrátíme zpět do formy a potřeme jej libovolnou marmeládou a klademe kousky ovoce. Poté zalijeme uvařeným pudinkem, který je vyroben z půl litru ovocné šťávy (můžeme popřípadě doplnit i vodu) smíchané s pudinkovým práškem. Dort dáme do ledničky vychladit.
Na ozdobný krém uvaříme pudink, který necháme přes noc spolu s máslem a Herou při pokojové teplotě odstát.
Druhý den pudink rozšleháme a přidáme Heru i máslo. Šleháme do hladka. Pak přidáme trochu rumu a došleháme.
Krémem potřeme boky dortu a ozdobíme je arašídy nebo ořechy.