Vejce zapečená v bramborách

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 velké brambory
4 menší vejce
šunka
tvrdý sýr krájený + strouhaný
jarní cibulka
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme a uvaříme doměkka, ale nesmí se rozvařit. Po vychladnutí seřízneme vršek a vnitřek opatrně vydlabeme. Vnitřek použijeme třeba na mačkané brambory s máslovou cibulkou.

  2. Připravené brambory uvnitř osolíme a opepříme. Do každé dáme kousíček másla a nakrájenou šunku, sýr a cibulku, ale ne úplně do plna, aby se tam ještě vešlo vejce.

  3. Do každé brambory vyklepneme vejce a osolíme je. Zapečeme je na 200 st. cca 10 minut do ztuhnutí vajec. Před koncem pečení je posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!