Vařené králičí maso v zeleninové omáčce

Recepty, Jiné maso

Suroviny

800 g králičího masa (měla jsem předky)
Vývar:
cca 300 g kořenové zeleniny celer, petržel, mrkev
1 cibule
10 kuliček celého pepře
čerstvý libeček
sůl
Dále:
2 střední mrkve
1/4 celeru
čerstvý nebo mražený hrášek
1 cibule
lžička hořčice
lžička mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
100 g zakysané smetany
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu, cca 1,5 litru s kořením a zeleninou. Do vařící vody přidáme omyté maso a vaříme do měkka. (Vodu podle potřeby dolijeme). Měkké maso vyjmeme, nechám trochu zchladnout a obereme.

  2. Mezitím nastrouháme mrkev a celer na hrubo, cibuli nakrájíme na drobno. Na másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, koření a chvíli restujeme. Přimícháme hořčici, papriku a pár vteřin mícháme.

  3. Vsypeme mouku a po zamíchání zalijeme asi dvěma hrnky vlažného vývaru. Metličkou prošleháme a vaříme asi 20 minut s občasným promícháním. Omáčku můžeme promixovat, ale nemusíme.

  4. Do omáčky dáme nakrájené maso, hrášek a chvíli povaříme, Zjemníme smetanou, do které jsme zamíchali lžíci omáčky. Vaříme už jen chvilku, Dochutíme solí, cukrem a podáváme s knedlíky nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!