Valentýnské srdce - dortík

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
4 vejce
50 gramů cukru krupice
75 gramů polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky jedlé sody
marmeláda brusinková
mandličky plátky
Suroviny na krém:
5 lžic moučkového cukru
2-3 lžičky capuccina - (čokoládové)
125 g másla
cukr podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme pevný sníh a do něj pomaloučku našleháme trochu cukru a postupně přidáváme žloutky, další cukr a nakonec moukou se sodou. Nalijeme do silikonové nebo jiné formy ve tvaru srdce.

  2. Pečeme cca 25-30 minut na 180°C v předehřáté troubě. Vychladlé srdce rozřízneme a obě poloviny srdce potřeme brusinkovou marmeládou.

  3. Našleháme máslo s čokoládovým capuccinem a cukrem. Na obě poloviny srdce naneseme ještě trochu krému (nebo necháme jen brusinkovou marmeládu, krém nemusí být, to jen my jsme mlsní) a obě půlky opět spojíme k sobě.

  4. Další krém použijeme na namazání a na ozdobení povrchu a boků srdíčka. Dozdobíme lupínky mandliček a dáme do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!