Valencijské kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- olej
- sůl a pepř
- 50 g slaniny
- 1 cibuli
- 3 stroužky česneku
- 1 lžičku sladké papriky
- 4 rajčata
- 150 g hrášku
- 250 g rýže
Postup Valencijské kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme na menší kusy, osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na oleji.
V kastrolu na lžíci oleje opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, nasekanou cibuli a česnek, posypeme sladkou paprikou a jakmile cibule zpění, zalijeme ji 4 lžícemi vody.
Pak přidáme oloupaná na čtvrtky nakrájená rajčata, hrášek, porce kuřete a šafrán, vše osolíme, zalijeme asi 500 ml vody, promícháme, zakryté zvolna dusíme 15 minut, přidáme rýži a vše dodusíme doměkka.