Vaječné karbanátky podle Aly

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

12 vajec
sůl
pepř
majoránka
Bešamel:
50 g hladké mouky
50 g másla
500 ml mléka
Na obalení:
strouhanka
hladká mouka
3 vejce
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. 12 vajec uvaříme na tvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a na jemno nakrájíme. Vejce dáme do misky.

  2. Připravíme bešamel. Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Vznikne světlá jíška, kterou zředíme mlékem a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Nakonec decentně osolíme. Necháme vychladnout.

  3. Vejce smícháme s bešamelem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Následně ze vzniklé směsi tvoříme placičky (pokud se rozpadají, nebo jsou velmi lepivé, dá se přidat hladká mouka, placičky se budou dělat obtížněji, s tím počítejte, ale hladkou moukou si můžete směs zpevnit a budou se vám lépe tvořit), které obalujeme v trojobalu jako řízek. Placičky smažíme na oleji.

  4. Je možné do směsi vejce a bešamel přidat sýr, salám, dle chutí a fantazie.

  5. Podáváme s bramborami, můžete se špenátem. Často si dáváme i k bramborovému salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!