Vaječná pomazánka s římským salátem, mrkví a okurkou

Recepty, Pomazánky

Suroviny

3 pěkné listy římského salátu
1 střední mrkev
3 vejce uvařená natvrdo
150 g bílého jogurtu (já měla Choceňský)
cca 10 cm salátové okurky
1 KL hořčice se zeleným pepřem
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opláchneme římský salát, očistíme mrkev, oloupeme okurku.

  2. Salát nasekáme na droboulinké částečky, mrkev a okurku nastrouháme najemno. Vejce po oloupání rozkrájíme kráječem na vajíčka na malinké kostičky a vše smícháme.

  3. Do jogurtu vmícháme hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a vložíme do pomazánky.

  4. Dáme na hodinu vychladit, pak znovu promícháme a případně dochutíme. Mažeme na chléb. Pro lepší křupavost je dobré položit na chléb list salátu a teprve na něj dát pomazánku - nápad Andrejky, to mě nenapadlo.. Pomazánka je velmi šťavnatá a pikantní. Uchováváme v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!