Vaječná jíška

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

olej
hladká mouka (obojího cca 3 lžíce, jak jste zvyklí dělat jíšku)
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Klasicky uděláme jíšku - rozehřejeme olej (kdo chce, může máslo nebo sádlo, já trošku hlídám linii), přidáme mouku, krátce osmažíme, stáhneme z plotny.

  2. Necháme malinko vychladnout (nemusí být úplně studené, stačí opravdu cca 2 minutky), vmícháme 1 vajíčko.

  3. Do vroucí polévky vléváme přes sítko na halušky. Povaříme asi 5 minut a můžeme podávat.

  4. Hodí se do jakékoli polévky - my ji máme nejraději ve vývarech, vynikající je ale i v květákové, kapustové či brokolicové polévce. Na fotce je kapustová polévka s čínskými houbami a rýžovými nudlemi právě s touto vaječnou jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!