Uzený jazyk opečený na česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vařený uzený jazyk
40 g másla
trochu drceného kmínu
asi 6 stroužků česneku (podle chuti i více)

Postup přípravy receptu

  1. Uvařený a oloupaný uzený jazyk pokrájíme asi na 1 cm silné plátky. Připravené plátky opékáme na mírnějším ohni po obou stranách v pánvi na rozehřátém másle s kmínem a utřeným česnekem. Hlavně dáváme pozor, aby se nepřipálil česnek!

  2. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší, polité česnekovým máslem z pánve, pokud je třeba, nakonec přidáme ještě na pánev kousek másla na omaštění přílohy. Pokud podáváme s hranolky, pak přidáme k jídlu i nějaký vhodný oblíbený dip. A podáváme vždy s mísou zeleninového salátu!

  3. Sůl většinou není potřeba, uzené jazyky bývají slané dostatečně (vaříme je ale v přisolené vodě, jinak jsou po uvaření bez chuti).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!