Uzené kuřecí čtvrtky na cibuli

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 uzené kuřecí čtvrtky
3 velké cibule, (cca 360 g), nakrájené na tenké půlměsíčky
2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
2 lžíce oleje
150 g slaniny nakrájené na tenké proužky
150 ml vývaru
špetku mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku, na rozehřátém oleji, osmažíme do zlatavé barvy slaninu. Poté ji z hrnce vybereme a odložíme stranou.

  2. Do rozehřátého tuku v hrnci dáme nakrájený česnek a cibule, promícháme a restujeme 5 minut. Poté přidáme osmaženou slaninu, pepř, kuřecí čtvrtky a zalijeme vývarem.

  3. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 5 minut.

  4. Po ochlazení hrnec otevřeme a můžeme podávat. Na přílohu se hodí šťouchané brambory, nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!