Uzená polévka s houbami a krupicovými nudlemi

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 l uzený vývar
1 vejce
5 lžic dětské krupičky
300 g lesních hub
1 lžíce másla
špetka muškátového květu
čerstvá celerová nať (lístky)
libeček
150 g uvařeného uzeného masa
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, mírně osolíme a podusíme na lžíci másla doměkka.

  2. V hrnečku rozšleháme vejce, přisypeme krupičku, mírně osolíme, přidáme muškátový květ a necháme cca 15 minut odpočinout.

  3. Vývar přivedeme k varu a lisem na brambory protlačíme do něho krupicovou zavářku a vaříme cca 10 minut. Krátce před koncem varu vložíme libeček a celerové lístky.

  4. Do talířů rozdělíme podušené houby, pokrájené uzené maso, přelijeme polévkou a hustě posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!