Uzená kýta s česnekovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g uzené kýty
1 cibule
6-8 stroužků česneku
250 ml smetany na vaření
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
3 lžíce hladké mouky
1 bobkový list
pár kuliček nového koření
pár kuliček pepře
ocet
cukr
podravka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uzené uvaříme v mírně osolené vodě a asi čtvrt litru vývaru uschováme. Cibuli nakrájíme a zpěníme ji na oleji a másle. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a vývarem.

  2. Přidáme rozetřený česnek, koření a za častého prošlehání vaříme asi 15 minut. Upravíme hustotu, dochutíme cukrem, několika kapkami octa a solí či podravkou. Omáčku můžeme rozmixovat nebo propasírovat a podáváme ji s vařeným uzeným.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!