Uzená kýta s česnekovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g uzené kýty
- 1 cibule
- 6-8 stroužků česneku
- 250 ml smetany na vaření
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 bobkový list
- pár kuliček nového koření
- pár kuliček pepře
- ocet
- cukr
- podravka
- sůl
Postup Uzená kýta s česnekovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Uzené uvaříme v mírně osolené vodě a asi čtvrt litru vývaru uschováme. Cibuli nakrájíme a zpěníme ji na oleji a másle. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a vývarem.
Přidáme rozetřený česnek, koření a za častého prošlehání vaříme asi 15 minut. Upravíme hustotu, dochutíme cukrem, několika kapkami octa a solí či podravkou. Omáčku můžeme rozmixovat nebo propasírovat a podáváme ji s vařeným uzeným.