Tvarůžkovo-smetanovévepřenky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa lze použít i mix
100 ml 30% smetany
10 ks uleženějších malých tvarůžků
1 najemno nakrájená cibule
pečící papír nebo silikonová podložka

Postup přípravy receptu

  1. V míse si vidličkou rozmačkáme tvarůžky, přidáme smetanu a znova vidličkou rozmělníme.

  2. Dále přidáme mleté maso, cibuli a vše rukou důkladně promícháme.

  3. Takto připravenou směs dáme alespoň na hodinu v uzavřené nádobě uležet(nejlépe přes noc).

  4. Předehřejeme si troubu a plech vyložíme pečicím papírem.

  5. Masovou směs promícháme a navlhčenou rukou tvarujeme buď válečky, nebo karbanátky a klademe na plech.

  6. Vložíme do trouby a na 3/4výkon (já mám plynovou) pečeme 30minut. V polovině pečení karbanátky otočíme a dopečeme.

  7. Podáváme jako hlavní chod s různě uparvenými bramborami. Nebo můžeme posypat nasekanou cibulkou a podávat s hořčicí a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!