Tvarohové roládky

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
2 lžíce cukr moučka
1 lžička prášku do pečiva
pár kapek vanilkového extraktu (nemusí být)
Náplň:
200 g tvarohu
100 g másla
2 lžíce moučkového cukru
Na posyp:
moučkový cukr
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme pevný sníh a na chvilku odložíme. Žloutky našleháme s cukrem do pěny. postupně přidáme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh.

  2. Těsto tence rozetřeme na pečícím papírem vyložený velký plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C velmi krátce, asi 5 min, jen co těsto na dotek nelepí. Nesmíme ho přesušit.

  3. Horké upečené těsto na plechu přikryjeme mokrou vyždímanou utěrkou, na ní položíme další obrácený plech a překlopíme. Z těsta na utěrce stáhneme pečící papír. Těsto rozřízneme v polovině na dva dlouhé obdélníky, i s utěrkou zarolujeme a necháme vychladnout.

  4. Mezitím vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme tvaroh a vyšleháme do hladkého krému.

  5. Chladné těsto vybalíme z mokré utěrky, oba díly potřeme tvarohem a od delší strany rolujeme, až máme dvě dlouhé roládky o průměru asi 2,5 - 3 cm. Roládky pocukrujeme moučkovým cukrem do kterého jsme přidali skořici a krájíme nožem na úhledné kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!