Tvarohové řezy Věra

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 těsto:
30 dkg polohrubé mouky
12 dkg másla
10 dkg moučkového cukru
1 vrchovatá lžíce kakaa
1 vejce
4 lžíce vody
1 lžíce rumu
1/2 prášku do pečiva (6 g)
2 těsto:
2 měkké tvarohy Boni (balené)
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukr
2 lžíce moučkového cukru
100 ml mléka
3 těsto:
3 vejce
20 dkg pískového cukru
25 dkg polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
1/2 prášku do pečiva
5 lžic vody
1 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Vymažeme pekáček tukem a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy dáme máslo, cukr, vejce a vyšleháme. Přidáme kakao s vodou a opatrně promícháme, pak ještě prošleháme. Naposledy vmícháme mouku s práškem do pečiva. Dáme těsto po celé délce ve středu pekáčku, naolejujeme si ruce a pěkně rozmačkáme i po stranách do výšky jednoho a půl centimetru.

  2. Do hrnečku dáme mléko, vanilkový cukr, moučkový cukr a vanilkový puding a promícháme. V míse pak prošleháme s tvarohy a nalijeme na kakaové těsto do pekáčku (chceme-li, můžeme položit na tvaroh meruňky nebo jiné ovoce, aby řezy byly pokaždé jiné.)

  3. Do mísy dáme bílky a vyšleháme do hustého sněhu. V druhé míse vyšleháme žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr, vodu a rum do hustého krému, do kterého pomalu lijeme olej a prošleháme. Sníh stěrkou rozřízneme do kříže a jeden díl zašleháme do krému. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva, prošleháme. Na konec lehce vmícháme zbylý sníh.

  4. Nalijeme na tvarohové těsto, uhladíme a dáme péct do studené trouby na 170°C na 60 minut, podle toho jak peče trouba, do zlatova. Když jsou řezy upečené, pocukrujeme je. Necháme je vystydnout a nakrájíme. Chceme-li je mít sváteční, polijeme je čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!