Tvarohové mraky od hajné ze „Šlajfu“

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
300 g cukru krystal
200 ml mléka
50 ml slunečnicového oleje
2 bal. vanilkového cukru
1 bal prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
1 lžíce kakaa
3 ks vajec
1 špetka soli
Náplň:
750 g měkkého tučného tvarohu (3 balíčky, ne vaničky !)
200 g cukru krupice
2 ks žloutku
1 ks vejce
2 bal vanilkový cukr
Citrónová kůra
Mléko dle potřeby
Vložka:
150 g hrozinky
1 ks větší kyselejší jablko

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy sesypu a přiliji všechny součásti a vymíchám do těsta.

  2. V druhé míse smíchám náplň a mléko přidávám tak, aby náplň byla hladká a polotekutá.

  3. Do pekáče vyloženého pečícím papírem naliji těsto a rozprostřu jej po celé ploše.

  4. Na těsto naskládám na plátky nakrájené jablko. To vše zakryji náplní nepravidelně po ploše, aby mohly vzniknout různé tvary do podoby obláčků.

  5. Celý pekáč pak posypu hrozinkami a vložím do trouby vyhřáté na 200°C a peču cca 25 minut do pěkné zlaté barvy, až se těsto nelepí na špejli. Podávám nakrájené a pocukrované třeba ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!