Tvarohové koláče s celozrnnou moukou

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

350 g celozrnné pšeničné mouky střední
150 g hladké mouky speciál
1 plochá lžička soli
1 sáček sušeného droždí (7 g)
200 ml mléka
50 ml acidofilního mléka
2 PL krystalového cukru
130 ml oleje
2 žloutky
trocha citronové kůry
Nádivka:
250 g tvarohu
2 PL másla
4 lžíce práškového cukru
2 Pl citronové kůry
1 žloutek
1 vanilkový cukr
rozinky
švestková povidla
Na potření:
1 bílek
1 PL mléka

Postup přípravy receptu

  1. Múku zmiešame so soľou a sušeným droždím. Do nádobky pekárne vlejeme vlažné mlieko, acidko, olej a žĺtka. Vsypeme múku, cukor a necháme vymiesiť cesto.

  2. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, preložíme ho z rohov, sformujeme a rozkrájame na 20 ks. Sformujeme ich do bochníčkov a necháme stáť na doske cca 10-15 minút prikryté.

  3. Zatiaľ pripravíme plnku zmiešaním surovín (maslo som pridala preto, lebo sa mi tvaroh zdal byť moc suchý, drobivý).

  4. Bochníčky valčekom sploštíme a dnom pohára doň urobíme priehlbinu, pomašlujeme zmesou bielka a mlieka, naplníme povidlom a tvarohom. Do tvarohu vtlačíme pár hrozienok.

  5. Pečieme na 180°C (u mňa 15 minút) vnútro rúry postriekame vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!