Tvarohové jahodové knedlíky s jahodovou merendou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Knedlíky:
500 g měkkého tvarohu
300 ml polohrubé mouky
špetka soli
2 žloutky
Jahodová meranda:
250 ml zakysané smetany
20 jahod
3 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Knedlík: Měkký tvaroh smícháme s prosátou moukou se špetkou soli a přidáme čerstvé žloutky. Na pracovní desce dobře propracujeme a uhněteme hladké a tvárné těsto, které se nelepí na ruce. Do pěti minut bude hotovo.

  2. Těsto necháme pod utěrkou chvilku odpočinout a zatím si můžeme postavit na kamna hrnec s vodou, ve které budeme knedlíky vařit.

  3. Těsto lehce podsypeme moukou a rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme přiměřeně velké čtverečky, do kterých balíme vždy po jedné jahodě.

  4. Každý knedlík dobře zabalíme v dlani a zaváříme do vroucí vody. cca po 8 minutách vyplavou na hladinu a to znamená že je musíme vyndat z vody ven.

  5. Jahodová omáčka: Protože je jahod dost, udělám si jahodovou omáčku se smetanou. Smetanu zahřeji v kastrolku a přidám hladce rozmačkané jahody s cukrem. Vše krátce společně prohřeji a servíruji s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!