Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kotlety (4 rozklepané pláty)
250 g kysaného tuřanského zelí
1 chilli paprička
1 střední cibule
1 papriková klobáska
2 stroužky česneku
koření na žebra na medu (Kotány)
slunečnicový olej
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu nakrájíme tak, že jedním řezem nedokrojíme až na konec a dalším řezem dokrojíme, čímž nám vznikne vetší plátek masa. Tento rozklepeme, ale tak aby nedošlo k roztržení masa. Maso z jedné (vnitřní) strany potřeme směsí koření Kotány žebírka smíchané s namačkaným česnekem a troškou olivového oleje. Překlopíme na polovic a necháme cca 30 minut odležet.

  2. Mezitím si nakrájíme cibulu na jemno, stejně tak i klobásku na jemné kostičky a zelí překrájíme na jemno. Do orestované cibule přidáme klobásku a ještě chvilku orestujeme, následně přidáme zelí a na velmi jemno jednu chilli papričku. Krátce podusíme, aby zelí lehce změklo a dáme vychladit.

  3. Masové plátky plníme vyrobenou směsí a spíchneme párátky.

  4. Plněné kotlety obalíme v hladké mouce a dáme zprudka opéct na pánev. Až maso zezlátne, lehce podlejeme vodou a ještě chvilku dusíme, aby se nám do šťávy prolnula chuť ingrediencí obsažených v kotletách. Podáváme s bramborem nejlépe šťouchaným obohaceným pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!