Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové kotlety (4 rozklepané pláty)
- 250 g kysaného tuřanského zelí
- 1 chilli paprička
- 1 střední cibule
- 1 papriková klobáska
- 2 stroužky česneku
- koření na žebra na medu (Kotány)
- slunečnicový olej
- sůl
- kmín
Postup Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kotletu nakrájíme tak, že jedním řezem nedokrojíme až na konec a dalším řezem dokrojíme, čímž nám vznikne vetší plátek masa. Tento rozklepeme, ale tak aby nedošlo k roztržení masa. Maso z jedné (vnitřní) strany potřeme směsí koření Kotány žebírka smíchané s namačkaným česnekem a troškou olivového oleje. Překlopíme na polovic a necháme cca 30 minut odležet.
Mezitím si nakrájíme cibulu na jemno, stejně tak i klobásku na jemné kostičky a zelí překrájíme na jemno. Do orestované cibule přidáme klobásku a ještě chvilku orestujeme, následně přidáme zelí a na velmi jemno jednu chilli papričku. Krátce podusíme, aby zelí lehce změklo a dáme vychladit.
Masové plátky plníme vyrobenou směsí a spíchneme párátky.
Plněné kotlety obalíme v hladké mouce a dáme zprudka opéct na pánev. Až maso zezlátne, lehce podlejeme vodou a ještě chvilku dusíme, aby se nám do šťávy prolnula chuť ingrediencí obsažených v kotletách. Podáváme s bramborem nejlépe šťouchaným obohaceným pažitkou.