Tuňákovo-vajíčková pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2 konzervy tuňáka v oleji
3 vejce uvařená na tvrdo
100 g Lučiny
1 lžíce hořčice i pikantní
1 lžíce majonézy
2 jarní cibulky
citronová šťáva + špetka strouhané kůry
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka rozmačkáme vidličkou, vejce nastrouháme na hrubo a cibulky nakrájíme na drobno.

  2. Přidáme Lučinu, hořčici, majonézu, sůl, pepř a šťávu s kůrou. Vše důkladně promícháme a dáme vychladit.

  3. Podáváme s čerstvým nebo opečeným pečivem, ozdobené kouskem citronu. Pomazánka je vhodná i na jednohubky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!