Tropické akvárko k večeři

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kg diamantovy bream -butter bream
Marináda:
3 cm galangal
1 citronová tráva
3 kafirové lístky
2 stroužky česneku
1 šalotka
4 chilli
2 jarní cibulka
1 okurka
1/2 ananasu
1 lžíce korianderu
1 lžíce cerstvé máty
1 lžička rybí omáčky
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce čerstvé bazalky
mořská sůl
drvený pepř
hnědý cukr
šťáva z 1 limetky

Postup přípravy receptu

  1. Diamantové rybky umyjeme a do misky pripravíme marinádu z citrónovej trávy, galangalu (ovocný zázvor), kafirových lístkov, chilli a čerstvých byliniek: koriander a bazalka, mäta, pridáme sójovú omáčku a trochu oleja. Všetky ingredience dáme do mažiara (hmoždíře) a hrubo rozdrtíme.

  2. Marinádou potrieme ryby a odložíme zakryté do chladničky na cca 1 hodinu. Pripravíme šalát z uhorky, ktorú rozkrojíme po dĺžke a lyžičkou vyškrabeme semienka a nakrájame na mesiačiky.

  3. Chilli nakrájame na veľmi drobno, ananás na menšie kocky, pridáme marinádu z rybacej omáčky s limetkovou šťavou a troškou cukru a čierneho korenia.

  4. Rybky dáme na rozohriaty gril (potrieme olejem, aby sa nelepili) a potierame marinádou počas grilovánia z oboch strán.

  5. Dávame na tanier, ozdobíme čerstvou nakrájanou cibuľkou a koriandrovou vňaťou a chilli a všetko polejeme dvoma lyžicami rozohriateho kvalitného oleja.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!