Třízeleninová polévka

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1/3 květáku
1/3 kapusty
2 mrkve
1 stroužek česneku
1 malá cibule
zeleninový vývar
2 lžíce polohrubé mouky
kus másla
libeček
petrželka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Květák si rozebereme na malé kousky-možno nakrájet, kapustu nařežeme na proužky, mrkev na štíhlá kolečka a cibuli s česnekem nadrobno.

  2. Do hrnce si dáme rozpustit máslo, dáme mouku, cibuli i česnek a uděláme si světle hnědou jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem a mícháme, aby jsme neměli pucky.

  3. Do vařícího vývaru dáme připravenou zeleninu, libeček, opepříme a osolíme jak máme rádi, vaříme, dokud není zelenina měkká. Vypnutou už jen posypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!