Tresčí filé s fazolemi na víně

Recepty, Ryby

Suroviny

300 – 450 g filé z tresky (podle velikosti porce)
400 g fazolí (ve slaném nálevu)
2 - 3 rajčata
1 cibule
3 stroužky česneku
šťáva z 1/2 citrónu
3 listy čerstvé nebo lžička sušené šalvěje
2 – 3 lžíce zelené petrželky
0,5 - 1 dl bílého vína
3 lžíce olivového oleje
3 lžičky strouhaného křenu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tresčí filé mírně nasolte a kápněte na ně citrónovou šťávu. Rajčata, spařená vřelou vodou oloupejte, zbavte jádřinců a dužinu pokrájejte na malé kousky. Ty vsypte do hrnce, v němž se pražila dorůžova drobně nakrájená cibule s česnekem, nastrouhaným na šupinky.

  2. Do směsi přidejte šalvěj, přelijte vínem a do vařící směsi vložte porce ryby a zakryté duste. V polovině dušení (asi po 5-6 minutách), než byla ryba hotová, přidejte fazole z konzervy, doduste rybu, zasypejte postříhanou zelenou petrželovou natí a odstavte.

  3. K tomu se jako příloha hodí většinou bílý chléb. Na talíři ještě rybí maso ozdobte, kromě zeleniny, lžičkou strouhaného křenu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!