Trenčiansky párek s fazolí po domácku

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g bílých fazolí
1 cibule
2 stroužky česneku
vývar z kostí nebo kuřecí
140 g rajského protlaku
6 nožiček kvalitních tenkých párků
lžička mleté papriky
lžíce hl. mouky
sůl
pepř
cukr
olej
50 ml smetany na vaření, ale nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme a vyměníme za vývar. Fazole uvaříme do měkka.

  2. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme papriku, protlak a chvíli restujeme. Vsypeme lžíci mouky a po chvíli protlak zalijeme vývarem z fazolí.

  3. Povaříme 8-10 minut. Přimícháme scezené fazole a nakrájený párek na kolečka. Společně prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem a cukrem podle chuti.

  4. Kdo chce, zjemní fazole smetanou, není to nutné. Podáváme nejlépe s domácím chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!