Tousty s medovo smetanovou omáčkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 plátky bílého toustového chleba
marmeláda (dala jsem domácí jahodovou)
1 větší vejce + 2-3 lžíce mléka
1 vanilkový cukr špetka citronové kůry
máslo na osmažení
---
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce tekutého medu (podle chuti)
cca 1/2 lžičky mleté skořice
sladká smetana podle potřeby
ovoce na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Dva plátky pomažeme marmeládou, spojíme k sobě a rozřízneme na trojúhelníky. Vejce prošleháme s mlékem, kůrou a cukrem.

  2. Zakysanou smetanu prošleháme s medem a skořicí. Podle potřeby zředíme sladkou smetanou. Můžeme směs lehce přihřát.

  3. Připravené tousty namočíme ve vejcích a na másle osmažíme z obou stran dozlatova. Odložíme na papírový ubrousek.

  4. Na talíři uložíme teplé tousty, přelijeme smetanovou omáčkou a dozdobíme ovocem. Můžeme podávat jako dezert nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!