Toskánská cizrnová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 2 velké mrkve (na 1 cm kolečka)
- 2 řapíkaté celery (na 2 cm kousky)
- 1 cibule (na 1/4)
- 300 g uvařené cizrny
- 1 lžička soli
- pepř
- 1 litr kuřecího vývaru
- 500 g sterilovaných rajčat
- 2 snítky rozmarýnu (cca 5-10 cm dlouhé)
- 1 bobkový list
- hrst čerstvé bazalky
- mozzarella
Postup Toskánská cizrnová polévka
Postup přípravy receptu
-
Suroviny z prvního sloupce dáme péct do trouby, vyhřáté na 200°C, na 30 minut.
Po každých 10 minutách směs promícháme.
Přivedeme k varu vývar s rajčaty, rozmarýnem a bobkovým listem.
Přidáme upečenou směs z trouby a vaříme 45 minut pod poklicí na mírném ohni.
Poté vyndáme snítky rozmarýnu a bobkový list a přidáme bazalku.
Polévku rozmixujeme, dochutíme a můžeme podávat s plátky mozzarelly.