Toskánská cizrnová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
2 velké mrkve (na 1 cm kolečka)
2 řapíkaté celery (na 2 cm kousky)
1 cibule (na 1/4)
300 g uvařené cizrny
1 lžička soli
pepř
1 litr kuřecího vývaru
500 g sterilovaných rajčat
2 snítky rozmarýnu (cca 5-10 cm dlouhé)
1 bobkový list
hrst čerstvé bazalky
mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny z prvního sloupce dáme péct do trouby, vyhřáté na 200°C, na 30 minut.

  2. Po každých 10 minutách směs promícháme.

  3. Přivedeme k varu vývar s rajčaty, rozmarýnem a bobkovým listem.

  4. Přidáme upečenou směs z trouby a vaříme 45 minut pod poklicí na mírném ohni.

  5. Poté vyndáme snítky rozmarýnu a bobkový list a přidáme bazalku.

  6. Polévku rozmixujeme, dochutíme a můžeme podávat s plátky mozzarelly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!